Titersessie


NIEUWE DATUM 
Op zaterdag 11-05019 komt Dierenarts en holistisch dierenarts Odette Radier voor een titersessie op de hondenschool. 
Zowel cursisten als honden/ baasjes die niet op de hondenschool trainen zijn welkom voor een sessie.

Odette Radier is een zeer bekende gecertificeerde VacciCheck® Dierenarts uit FaceBook lijst titeren met vacicheck waar volgens de laatste richtlijnen en inzichten getiterd wordt en heeft ondertussen al erg veel ervaring opgedaan met titeren van dieren.
Odette Radier is een van de weinige dierenartsen die de volgende dieren titert honden en puppies  katten en kittens  paarden en pony's en ook de fret.

Hoe gaat het in zijn werk?

 er wordt een klein beetje bloed afgenomen en daarmee wordt de hoeveelheid antistoffen die de hond op dat moment heeft bepaald mbv een test, de vacci-check. De antistoffen voor hondenziekte, parvo en leverziekte worden bepaald, mochten die nog voldoende zijn, dan hoeft uw dier voor deze ziekten niet gevaccineerd te worden. Mochten de antitsoffen voor 1 of meerdere ziekten niet voldoende zijn, dan kan uw hond hiervoor alsnog gevaccineerd worden. Ook kan er bv gekeken worden of uw pup op een leeftijd van bv 16 weken voldoende antistoffen heeft aangemaakt met de puppy-entingen, het kan namelijk zo zijn dat uw pup niet voldoende antistoffen aanmaakt na de entingen, de zogenaamde non-responder.

Voor de ziekte van Weil wordt niet getest, dit vaccin werkt echt maar maximaal een jaar, dus dat heeft geen zin. Het is natuurlijk aan u zelf of u wel of geen enting voor de ziekte van Weil wilt.

U krijgt de zelfde dag de uitslag (45min) plus een goede persoonlijke uitleg over titeren van Odette Radier (wij tekenen af voor 3 jaar) dus de gehele titer wordt door Odette Radier afgenomen incl bloed afnemen en de uitslag uitlezen. 

Zo kunnen we pas echt op maat gaan enten.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel honden en katten na een vaccinatie, eigenlijk veel langer beschermd zijn tegen bepaalde ziektes dan men vroeger altijd dacht. Alleen is dat niet alleen per ziekte verschillend, maar ook per dier, omdat leeftijd, conditie, stress en het individuele immuunsysteem bij elk afzonderlijk dier weer anders zijn. Ieder dier is immers uniek. Alleen konden dierenartsen dat vroeger niet nagaan en werd er dus aangeraden om jaarlijks te vaccineren, om er zodoende in ieder geval zeker van te zijn van dat je huisdier voldoende beschermd was.

Maar tegenwoordig weten we inmiddels dat te vaak vaccineren ook niet gezond is. Bovendien kunnen we nu met behulp van een titerbepaling nagaan of je huisdier nog voldoende beschermd is tegen een aantal van de ziektes waar we tegen inenten. Door middel van de titerbepaling weten we of je dier een bepaalde enting nu nodig heeft of niet om nog voldoende beschermd te zijn tegen een bepaalde ziekte.

Belangrijke informatie

 Wanneer: 11-05-2019
Opgeven: info@dierenartsdenbommel.nl vermeld bij de aanvraag titersessie Halsteren (en of je bij de hondenschool traint) 
Ook als ze een eventuele vaccinatie willen voor Weil, kennelhoest, rabies ook dit alvast aangeven bij de aanvraag.
Ook uw kat kan worden getiterd! 

mei 2019