Nose work

Wat houd de cursus nosework in ? 

In deze cursus bieden wij verschillende aspecten aan van het zoeken/speuren met honden. Denk hierbij aan een stukje detectie, dit is zoeken op een bepaalde geur in een ruimte maar ook bv in tassen, op hoogte etc. De geuren zullen wij verzorgen. Maar we gaan ook in op een stukje speuren. Hier zoeken honden bv op ‘slachtoffers’ of op voorwerpen. 

We beperken ons dus niet tot 1 methode maar zullen meerdere zaken aanbieden. Dit houd de cursus spannend voor hond en baas. 
De detectie zal grotendeels op de hondenschool plaats vinden terwijl het speuren veel op locatie zal gebeuren. De instructeur zal op tijd laten weten waar de les plaats vindt. 

Veel honden zullen dit een geweldige cursus vinden omdat je legaal je neus mag gebruiken. Daar word elke hond natuurlijk blij van. 

Omdat dit ook een cursus is voor honden die reactief zijn word de cursus aangeboden in groepsverband (maximaal 4 deelnemers per groep) maar ook individueel ( priveles)

Tijdens de lessen speuren zal je voor elkaar slachtoffer spelen. Dus de honden die dan geen spoor lopen worden onder toezicht van de andere cursisten vastgehouden. We werken namelijk om de beurt met het speuren. 
als je een privéles speuren boekt dan zul je zelf of via ons een slachtoffer moeten regelen. 
Voor mensen die extra slachtoffer willen zijn kunnen wij een korting aanbieden op de speurlessen.

 

De kosten van deze cursus bedragen:

Groepsverband: 10 lessen voor 100 ( 1 uur) 
priveles: per les 15,00 ( half uur)

 

 

Tijden van de cursus:

maandagavond 

 

Wilt u bij ons les volgen? Maar heeft u eerst getraind op een andere hondenschool of niet vanaf puppycursus bij ons bekend? Dan doen we eerst een kennismaking les!
Deze les staat los van de cursus die u wilt gaan volgen en geldt voor iedereen en bij elke cursus waarbij u wilt aansluiten!
De kosten van deze intake les zijn 10,00. Deze lessen worden standaard op maandagavond gegeven.
Wat kunt u verwachten van deze intake les? We kijken hoe ver u met de hond staat, of de cursus die u voor ogen heeft ook haalbaar is bij ons. We geven uitleg over hoe wij werken, wat u van ons kunt verwachten maar ook wat wij van u verwachten. Dit om teleurstellingen bij beide partijen te voorkomen.
             


         
            

Wat moet u zelf meenemen naar de cursus

  • alle lessen beloningsbrokjes
  • riem van ca. 1.80
  • tuig met de ring aan de bovenkant 
  • poepzakje
  • speeltje 

 

 

Belangrijk

 

 

 

Voordat u inschrijft voor de cursus lees dan eerst even de algemene voorwaarden en huisregels van hondenschool Aviva. 
Als u zich inschrijft  voor de cursus gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden en huisregels.

klik hier voor de algemene voorwaarden

Klik hier voor de huisregels