Hoopers

Wat houd de hoopers in?

Nadac Hoopers is overgewaaid uit Amerika en is daar een onderdeel van de Nadac Agility.  
Het grootste verschil met de Agility in Nederland en de Nadac Agility in Amerika is, dat de hond voornamelijk op afstand, vanuit een beperkt gebied ,  gestuurd word door een parcours met vloeiende lijnen.
Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond.
Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.
Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!   

 Voor een indruk van hoopers adviseer ik u om even op youtube te zoeken op NADAC hoopers. 
Het lijkt een hele gemakkelijke sport maar het is moeilijker dan u denkt 

 

 

Voor welke honden?

Hoopers is geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten).
Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility.
De hond de basis van gehoorzaamheid goed beheersen omdat er veel "los" getraind wordt.
( De basis kan behaald zijn op onze hondenschool of bij een andere hondenschool) 

 

 

 

Kosten van de cursus:

10 lessen voor 100 euro.

 

 

Tijden van de cursus: 

dinsdagavond 

Wilt u bij ons les volgen? Maar heeft u eerst getraind op een andere hondenschool of niet vanaf puppycursus bij ons bekend? Dan doen we eerst een kennismaking les!
Deze les staat los van de cursus die u wilt gaan volgen en geldt voor iedereen en bij elke cursus waarbij u wilt aansluiten!
De kosten van deze intake les zijn 10,00. Deze lessen worden standaard op maandagavond gegeven.
Wat kunt u verwachten van deze intake les? We kijken hoe ver u met de hond staat, of de cursus die u voor ogen heeft ook haalbaar is bij ons. We geven uitleg over hoe wij werken, wat u van ons kunt verwachten maar ook wat wij van u verwachten. Dit om teleurstellingen bij beide partijen te voorkomen.

 

Wat moet u zelf meenemen

  • alle lessen beloningsbrokjes
  • riem van ca. 1.80
  • gewone halsband
  • poepzakje
  • speeltje 

 

Belangrijk

 

Voordat u inschrijft voor de funbehendigheidcursus lees dan eerst even de algemene voorwaarden en huisregels van hondenschool Aviva. 
Als u zich inschrijft 
 voor de cursus gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden en huisregels.

klik hier voor de algemene voorwaarden

Klik hier voor de huisregels