Nieuw bij hondenschool Aviva.

Gebitsreiniging.
Honden kunnen net als mensen gebitsproblemen krijgen. Hoe komt dat? De voeding wordt opgenomen en in de mond vermalen door de tanden en kiezen. Speeksel en bacteriën zorgen voor de eerste enzymatische afbraak. De bacteriën in de mond vormen onder invloed van de enzymen in het speeksel tandplak. Deze tandplak zet zich af in hoeken en gaten van het gebit, meestal dus langs de tandhalzen. De grote hoeveelheid bacteriën en afbraakproducten zorgen op den duur voor ontstekingen aan het tandvlees en erger nog, ontstekingen van de wortels van de tanden en kiezen. Wanneer men nog langer wacht, kan deze ontsteking uiteindelijk de wortels van tanden en kiezen aantasten. Wanneer de tandplak langer blijft zitten (en dus niet wordt weggepoetst) dan hard het uit tot tandsteen. In zo’n geval is een professionele gebitsreiniging noodzakelijk.

Wij kunnen het gebit van uw hond reinigen met de Emmi-Pet. De Emmi -pet maakt een ultrasoon geluid via een microchip die is ingebouwd in de kop van de tandenborstel. Deze chip zorgt voor maximaal 84 miljoen ultrasone (lucht trillingen ) impulsen per minuut en stuurt deze via de haren en via de speciale voor honden geschikte tandpasta op de tanden van uw hond. De ultrasone impulsen zijn in staat om bacteriën en ziektekiemen op de tanden en het tandvlees te verminderen (alleen bij dagelijks gebruik zullen ze worden gedood) Ook zorgt de Emmi-Pet ervoor dat de tandsteen word losgeweekt zodat we de standsteen met een krabber van de tanden af kunnen halen. 

Wanneer uw hond een behandeling heeft ondergaan is het wel belangrijk om daarna zelf ook aan de slag te gaan met het gebit. Dit voorkomt vaak dat u meerdere malen van een hondenleven naar de dierenarts zult moeten voor een gebitsreiniging.

De behandeling:
Honden dienen het toe te staan dat er iemand in zijn bek zit.  De behandeling is pijnloos, alleen de krabber kan een raar gevoel geven voor de hond.  De behandeling duurt circa 1 uur.  Mocht er aan het begin van de behandeling worden vastgesteld dat er een grote ontsteking aanwezig is of losse tanden/kiezen aanwezig zijn word de behandeling niet voortgezet en word u direct door verwezen naar de dierenarts.  De behandeling is geen alternatief voor de dierenarts, deze behandeling stelt een eventuele professionele gebitsreiniging uit.

Kosten:
30 euro per uur