Essentiele olien

 

 

Wat zijn essentiele olien ?

 

Etherische olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Hoewel dergelijke mengsels "olie" worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk.

 

Ze worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (van stam, takken of wortels). Meestal bevat een plant niet meer dan 1% etherische olie, maar in geval van nootmuskaat en kruidnagel is dat meer dan 10% etherische olie. Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende vluchtige oliën.

 

Sommige soorten vluchtige olie zijn vrij duur, doordat soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct van de sapindustrie zijn. Duur is bijvoorbeeld rozenolie, omdat er veel speciaal voor de olie gekweekte rozen nodig zijn om vluchtige olie te produceren.

 

Zelf heb ik gekozen voor Young Living olie. Deze olie is wat duurder maar dit heeft zo zijn redenen.
- De olie van Young Living is zuiver .
- vele kwaliteitscontroles uitgevoerd voor het flesje bij ons in huis komt.
- een team met veel professionele mensen. Deze delen kennis met elkaar, maken protocollen en testen resultaten. Persoonlijk vind ik dit erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat we streven naar een zo goed mogelijke begeleiding en resultaat.
- groot assortiment.

 

 

 

Wat kunt u met essentiele olien?

 

Waarbij honden baat kunnen hebben van etherische olien:

 

- Schijnzwangerschap
- Overprikkeling
- Angst
- Agressie
- Pijn
- Somberheid
- Overactiviteit
- Geen rust kunnen vinden
- Incontinentie
- Wagenziekte
- Vlooien en teken
- Trauma
Etc. 

 

 

 

Consult

 

 

De oliën kun je inzetten om uw hond te ondersteunen in diverse processen (lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel)
Via het consult  gaan we samen kijken wat er nodig is voor uw hond. 
Ik begin eerst met de aangeleverde informatie om te kijken wat er mogelijk is. 
Dit doe ik met behulp van een biotensor. 
Daarna maken we een afspraak om de informatie door te spreken en uw hond zelf ook te laten kiezen in de oliën. Honden geven namelijk zelf nog heel mooi aan wat ze nodig hebben. Honden zijn heel puur en daarom weten ze echt heel goed wat ze wel en niet willen. Aan de hand hiervan maken we het mengel.

Er zijn 2 soorten consulten mogelijk. Een kort en een lang consult. 
De korte consulten zijn voor de 'simpele'vragen en de lange consulten voor een gehele doorlezing wat de hond nodig heeft. 
Twijfelt u welk consult bij u van toepassing is? vraag dit gerust aan me. 

Kosten:
Kort consult: 10,00
lang consult: 30,00

Dit is inclusief  begeleiding. 
exclusief de voorgeschreven middelen 
( het kan ook zijn dat we een gecombineerde therapie nodig hebben. Dit valt onder 1 consultprijs) 

 

 

 

 

Belangrijk:
Ik ben geen dierenarts, de oliën zullen dan ook geen medicatie vervangen en alleen maar ondersteunend kunnen werken op een natuurlijke manier. Bij medische klachten of bij gebruik van voorgeschreven medicatie raad ik aan om eerst met de dierenarts/specialist te overleggen, voordat u de oliën gaat gebruiken. Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of schade, direct of indirect, bij het gebruik van de oliën en mixen. U krijgt een gebruiksaanwijzing mee geleverd bij de mix en als u vragen heeft kunt u deze altijd stellen.

Als u olie koopt in de winkel kunnen wij de werking hiervan niet garanderen.