Bach bloesem

 

Wat houd Bach bloesem therapie in? 

 

De Bach bloesem remedie baseert zich op het idee van Dr. E Bach (1886 - 1936) dat bij het genezen van kwalen en ziektes moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van mensen. Bach was ervan overtuigd dat die van grote invloed zou kunnen zijn op iemands ziekte. Hij ontwikkelde enkele tientallen remedies op basis van de geneeskrachtige werking van bloesems van bomen en planten. Bij iedere gemoedstoestand past een remedie, bijvoorbeeld 'irritatie'. De Bach bloesemdruppels helpen je beter om te kunnen gaan met bepaalde emoties. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma's, angsten en lichamelijke klachten worden behandeld. De bach-bloesemtherapie stelt dat bepaalde bloemen,  andere plantenonderdelen en ook zuiver bronwater "energie" bevatten die heilzaam zou zijn om ziekte als gevolg van een niet bij een dier passende leefwijze te voorkomen. 
De bach is oorspronlijk iets wat bij mensen werd toegepast.
Tegenwoordig zijn er ook veel therapeuten die het bij dieren toepassen want ook dieren hebben bepaalde emoties. 

 

 

Waar kun je het bij inzetten

 

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die net als alles ook een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer een disbalans ontstaat, dier zit niet lekker in z'n vel of slaat door naar een extreem gedrag etc., ondersteunt de bijbehorende Bach remedie het dier om weer terug in balans te komen.

Bach druppels onderdrukken gedrag niet zoals valium of antidepressiva. Wanneer het dier na behandeling met Bach Remedies een goede periode heeft maar later toch weer terugvalt in het ongewenste gedrag, is er altijd een reden waarom het dier weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen Bach druppels te geven maar ook te kijken naar de omgevingsfactoren. Waarom is het dier in 1e instantie in disbalans gekomen en wat kan er worden veranderd om dit in de toekomst te voorkomen!

 

 

 

ConsultEr zijn 2 soorten consulten mogelijk. Een kort en een lang consult. 
De korte consulten zijn voor de 'simpele'vragen en de lange consulten voor een gehele doorlezing wat de hond nodig heeft. 
Twijfelt u welk consult bij u van toepassing is? vraag dit gerust aan me. 

Kosten: 
Kort consult: 10,00
lang consult: 30,00

Dit is inclusief de begeleiding. 
exclusief de voorgeschreven producten 

( het kan ook zijn dat we een gecombineerde therapie nodig hebben. Dit valt onder 1 consultprijs) 

 

Belangrijk: 
Ik ben geen dierenarts, de oliën zullen dan ook geen medicatie vervangen en alleen maar ondersteunend kunnen werken op een natuurlijke manier. Bij medische klachten of bij gebruik van voorgeschreven medicatie raad ik aan om eerst met de dierenarts/specialist te overleggen, voordat u de bach bloesem gaat gebruiken. Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of schade, direct of indirect, bij het gebruik van de bach bloesem en mixen. U krijgt een gebruiksaanwijzing mee geleverd bij de producten en als u vragen heeft kunt u deze altijd stellen.