Waarom Holistisch?


al jaren lang ben ik geïnteresseerd in de alternatieve geneeswijze bij mens en dier.
Zelf heb ik meerdere malen mogen ervaren wat een andere kijk op een bepaald probleem doet met mezelf. Dit bleef ik erg boeiend vinden. Lang heb ik er zelf niets mee gedaan tot 2018. Ik kwam weer in aanraking met verschillende facetten van de alternatieve geneeswijze en deze keer besloot ik er wel wat mee te gaan doen. Ik ben eerst begonnen met een studie essentiële oliën bij mens en dier. Vooral dier kwam hierbij naar boven. Maar op zich liggen mens en dier natuurlijk niet zo ver uit elkaar dat dit niet te combineren is.
Met succes heb ik de workshop essentiële oliën afgerond aan het Silverlinde.
Dit smaakte naar meer. Daarom heb ik ook in 2018 een workshop gevolgd over Bachbloesem bij dier en mens.
Ook hierbij liggen mens en dier natuurlijk niet ver uit elkaar waardoor het beide te combineren is.

Alle middelen kun je uit een boek halen wat je waarvoor kunt inzetten maar ik hoopte dat er meer was dan alleen maar boeken.
Toen kwam ik bij de biotensor uit. Ook dit leek me een aanvulling op de andere workshops en besloot daarom ook hier een workshop in te volgen.
Ik kwam erachter dat een , op het eerste zicht, raar staafje toch heel veel dingen goed had. Dit klinkt heel gek maar alles bestaat uit trillingen. Je organen maar ook de Bach bloesem en essentiële oliën. De biotensor meet dus door trillingen welke Bachbloesem of olie op dat moment nodig zijn.

Wat mij ook enorm aansprak is het communiceren met dieren. Als trainer zie je veel zaken die je kunt terugkoppelen naar studies over hondengedrag en mensengedrag, maar soms gebeuren er nu eenmaal dingen waar je je vinger niet op kunt leggen. Daarom vind ik het communiceren zo interessant. Hier kun je op een ander level kijken of je nog achter zaken kunt komen waar je dus met je kennis niet bij kan komen.
Deze studie heb ik ook met succes in 2018 nog afgerond. Momenteel oefen ik hier mezelf erg in waardoor ik hoop op een later moment hier ook consulten in te kunnen gaan aanbieden. Het is alleen niet zo dat je dit zomaar even in een dag kunt leren.

Voeding is voor mij tegenwoordig ook een belangrijk stukje geworden tijdens mijn werk op de hondenschool maar ook bij mijn eigen honden. Er komen steeds meer honden met klachten en daarom ben ik me gaan verdiepen in voer en bijproducten zoals supplementen. Samen met mijn collega ( die nog meer verstand heeft van voeding dan ik ) bieden wij daarom consulten aan om op een andere manier de voeding ofwel de innerlijke hond onder de loep te nemen. Het is immers vaak niet alleen maar een wijziging in een bepaald voer maar vaak bereik je meer als je het gehele maagdarmstelsel van de hond onder de loep neemt.


Voor veel mensen is dit een geheel nieuwe kijk op het omgaan met honden en mensen. Ik vind het een mooie nieuwe wereld en ik hoop hier vele mensen en dieren mee te kunnen helpen. Uiteraard vervang ik geen arts of dierenarts en zal ik bij twijfel ook altijd doorverwijzen maar de natuur bestaat niet voor niets. Vele zaken kun je ook ondersteunen zonder medicatie maar op een andere manier. Ik ben hiervan overtuigd. U ook?