Speel- o- theek

Wat is een speel o theek?
Bij de speel o theek kunt u spellen huren voor uw hond.
vaak zijn de denkspellen duur in aanschaf, weet u niet op voorhand welke spellen uw hond leuk vindt. Op deze manier kunt u elke keer weer een nieuw spel uitproberen samen met uw hond en komt u niet voor hoge kosten te staan voor het aanschaffen van een spel.

Waarom denkspellen?
- Een kwartiertje hersengymnastiek staat gelijk aan een wandeling van meer dan een uur. Dit is dus een goede aanvulling op de dagelijkse wandeling.
- het versterkt de band tussen u en uw hond.
- Denkpuzzels zijn er voor ieder niveau, voor de overactieve jong hond tot de stijvere en strammere senior, maar ook voor honden met een blessure is hersenwerk een goede afleiding.
- Denkspellen voor honden zijn onmisbaar voor de algemene ontwikkeling van de hond. De hond moet om het spel te kunnen oplossen creatief zijn, oplossingen bedenken en de oplossing onthouden. Honden die op deze manier uitgedaagd worden, zullen minder snel vervallen in ongewenst zelf belonend gedrag, tevens kan het een ondersteunende werking hebben bij het oplossen van probleem gedrag.

Hoe werken denkspellen?
De meeste denkspellen zijn gebaseerd op het systeem van beloning. Er wordt iets lekkers voor de hond verstopt en de hond zal het willen vinden. Wanneer hij daarin slaagt is de oefening gelukt. De hond wordt beloond omdat hij het voer gevonden heeft en de baas hier enthousiast op reageert. De hond wordt hierdoor aangemoedigd en zal nog beter zijn best doen om het de volgende keer sneller op te lossen.

 

 

Tips

- Blijf bij de hond op het moment dat u een spel laat spelen
- Laat de hond zien waar je het lekkers verstopt
- In het begin mag de hond een beetje geholpen worden door hem aan te moedigen
- Als het de hond gelukt is om het voer te vinden beloon hem dan ook enthousiast met je stem
- Laat de hond niet alleen met het speelgoed spelen, en als je klaar bent leg je het weg
-leg het spel op een stabiele ondergrond

 

 

Kosten

 

Kosten: 2,50 per week of een 10 strippenkaart voor 20,00
borg: 30 euro. Deze kosten worden betaald bij het meegeven van een spel. Als het spel weer compleet terug komt krijgt u de borg weer retour.
is er een spel dermate beschadigd dat hij niet meer goed functioneert word de borg niet geretourneerd maar besteed om het spel te vervangen.
verlengen: verlenging is altijd mogelijk. Mits gemeld voor de 7de dag. De kosten hiervoor zijn 2 euro per week.
ophalen en terugbrengen: dit kan op 2 locaties.  Op afspraak op de hondenschool of op afspraak in Oud-Vossemeer.
Graag de spellen weer schoon inleveren zodat een andere hond er weer mee kan spelen.